TIMAC Agro Italia S.p.A. deluje na področju prehrane rastlin.
 
Naše znanje gojenja rastlin in podrobno poznavanje zahtev posameznih kultur so dovršen in trajnosten odgovor na zahteve kmetovalcev. TIMAC Agro Italia S.p.A. kot del skupine Roullier posveča posebno pozornost raziskavam, ki jih izvajamo v naših laboratorijih. Na podlagi teh izkušenj lahko kmetovalcem svetujemo o najsodobnejših gnojilih ter opazno izboljšamo produktivnost in kakovost kultur. Izkušnje imamo v 46 državah po vsem svetu, ki v povezani skupini medsebojno delijo primere dobrih praks. TIMAC Agro Italia razpolaga z največjo in najbolj razvejano ekipo strokovnjakov na področju prehrane rastlin za kmetijsko pridelavo (strokovni asistenti, ATC). Strokovni kader, inovativni proizvodi in lokalni distributerji nam omogočajo, da lahko vsakemu kmetijskemu obratu ponudimo le najboljše.
 • 262 zaposlenih;
 • 2 poslovni enoti;
 • 2 proizvodna obrata;
 • 2 prodajni skupini za specializirane izdelke;
 • 3.500 aziende agricole visitate ogni settimana;
 • oltre 120 tecnici commerciali agronomi.

TIMAC Agro Italia ima v Italiji dva proizvodna obrata.

 1. Proizvodni obrat Ripalta Arpina v okrožju Cremone proizvaja granulirana mineralna in organsko-mineralna gnojila, vodotopna gnojila, perfosfat (SSP) in nove surovine na fosforjevi osnovi TOP-PHOS®.
 2. Proizvodni obrat Barletta, ki se nahaja na obmorski lokaciji, proizvaja perfosfat (SSP), novo surovino na fosforjevi osnovi TOP-PHOS®, različne vrste granuliranih gnojil, vodotopnih gnojil namenjenih za italijanski trg ter za izvoz.

Proizvodna kapaciteta obeh obratov postavlja TIMAC Agro Italia na drugo mesto med italijanskimi proizvajalci gnojil.

Skrb za trajnost s konkretnimi dejanji – to je zagotovilo podjetja Timac Agro Italia vsem svojim zaupnikom in naloga, ki se ji posvečamo jasno in odločno. Pristop k socialnemu, okoljskemu in finančnemu cilju, kateremu sledimo pri razvoju proračuna, nam je omogočil vrsto ukrepov, ki predstavljajo odgovor podjetja na zahteve zaupnikov. Ta dejanja so rezultat primerjav in tehtnih odločitev ter zavedanja kapacitet in investicij, katera podjetje želi uresničiti, da bi začrtalo pot trajnostnega razvoja. Končni rezultat tega dela je načrt trajnostnega razvoja, v katerem so definirane dejavnosti in ukrepi ter ambiciozni, konkretni in dosegljivi cilji.

TIMAC Agro Italia esporta dal proprio stabilimento di Ripalta Arpina verso Bulgaria, Romania, Serbia.
Mentre dallo stabilimento di Barletta verso: Albania, Algeria, Bulgaria, Georgia, Grecia, Guinea, Kosovo, Libano, Mali, Marocco, Montenegro, Romania, Senegal, Serbia,Turchia.

TIMAC Agro Italia exports from its plant in Ripalta Arpina to Bulgaria, Romania, Serbia and from its plant in Barletta to: Albania, Algeria, Bulgaria, Georgia, Greece, Guinea, Kosovo, Lebanon, Mali, Morocco, Montenegro, Romania, Senegal, Serbia and Turkey.

Skupina Roullier nudi široko paleto proizvodov in deluje na štirih področjih: dobava kmetijskih proizvodov, agrokemija, veledistribucija in morske tehnologije.

 • DOBAVA KMETIJSKIH PROIZVODOV(67%)
  gnojila, rastlinska in živalska hranila
   
 • AGROKEMIJA (16%)
  higiena, detergenti in plastični materiali
   
 • BLAGO ŠIROKE POTROŠNJE (15%)
  dodatki za mesne, ribje ter pekovske izdelke
   
 • MORSKA TEHNOLOGIJA(2%)
  morske biotehnologije in kozmetika, alge, dejavnosti morskega transporta.

Timac Agro Italia razpolaga z najštevilčnejšo in najbolj razvejano mrežo strokovnjakov na področju prehrane rastlin in živali v Italiji. Mrežo sestavljajo naši strokovni asistenti (ATC), ki so na voljo kmetijskim obratom. Z njihovo pomočjo Timac Agro Italia na teden obišče približno 3.500 kmetijskih obratov po vsej Italiji ter jim nudi strokovno pomoč na področju prehrane rastlin in živali.

Timac Agro Italia distribuira svoje izdelke po vsej Italiji preko distributerjev, ki so nepogrešljivi partnerji in pomemben del zmagovalne ekipe Timac Agro Italia.

Naše raziskave so vedno usmerjene v nove in uporabne rešitve za končne uporabnike. To lahko dosežemo le s stalno izmenjavo informacij in znanj med več kot 2.300 strokovnjaki naše skupine Roullier ter kmetovalci, ki ustvarjajo povpraševanja po novih proizvodih in specifičnih izdelkih. Inovacija nam predstavlja stalen izziv, ki spodbuja raziskovalce Roullier-a k raziskavam in tesnemu sodelovanju z univerzami in raziskovalnimi ustanovami v različnih državah.

 

 

Skupina Roullier potrjuje vedno boljše rezultate na področju varnosti: v treh letih so se rezultati izboljšali za 50 %.
Za te dobre rezultate je v veliki meri zaslužna uvedba varnostne politike, ki temelji na proučitvi delovnih procesov in iz tega izhajajočih preventivnih ukrepov. Hkrati pa je bilo potrebno implementirati strogo nadzorovane postopke za vse tvegane dejavnosti.

Vsi obrati skupine Roullier niso podvrženi direktivi Seveso, proizvodne linije pa so opremljene s sistemi za obdelavo zraka in vode, ki v celoti upoštevajo okoljevarstvene norme. Oba proizvodna obrata Timac Agra Italia sta certificirana s certifikatoma ISO9001 in ISO14001

Skupino Roullier je leta 1959v Saint-Malu na severovzhodu Francije ustanovil Daniel Roullier, mlad bretonski podjetnik. Razvoj je najprej potekal na področju proizvodnje in prodaje posebnih gnojil iz alg, kasneje pa je svoje področje delovanja razširila na druga področja, povezana s kmetijstvom. Kljub temu pa je ohranila močno vez z morjem in prehrano.